WAAR KOMT DE T-SHIRT DRESS VANDAAN?

Op zoek naar de leukste t-shirt jurken? Stop looking! Dit zijn dé t-shirt jurken van deze zomer! Maar eerst: waar komen jurken eigenlijk vandaan? Ze bestaan in allerlei varianten, vormen en maten. Het begon in het oude Egypte. Hier droegen vrouwen al jurken. Omdat het warm was waren deze jurken gemaakt van een dunne stof zoals linnen en katoen. Hierna kwamen de middeleeuwen. Deze jurken waren een stuk donkerder (dark like my soul) en waren vaak halflang met een lange japon eroverheen. Niet echt modieus dus.

Gelukkig veranderde dit snel, want na de basic 14e en 15e eeuw kwamen er in de 17e en 18e eeuw meer gedecoreerde jurken. Doordat de jurken allerlei prachtige details hadden lieten vrouwen zien dat ze geld hadden. Na de eerste wereldoorlog werd het verschil tussen mannen- en vrouwenkleding een stuk minder. Vrouwen droegen korte en vormloze jurkjes, het model begon steeds meer op een t-shirt te lijken. And tadaáá, de t-shirt dress was geboren!

Eigenlijk is niet helemaal zo gegaan. De t-shirt dress is meer ontstaan doordat veel vrouwen altijd de shirts droegen van hun vriendjes. Oversized shirts dus. Uiteindelijk zijn er een aantal bloggers geweest die deze shirts als jurkjes begonnen te dragen. Nu elke it-girl een t-shirt dress draagt zie je ze ineens verschijnen in alle winkels! Ze zijn comfy en ook nog eens fashionable. Ook zijn ze ideaal voor op het strand! Geen shortjes meer of maxi dresses, je kunt nu gewoon een lang t-shirt uit je kast pakken and you’re ready to go!

Mijn favoriete zijn de Moschino en Adidas t-shirt jurken. Ook zijn de basic varianten altijd goed met leuke sneakers. Je ziet ze in steeds meer winkels and I’m loving it! Deze grijze hoodie met lange mouwen van Esprit zou ik zelf combineren met witte sneakers, een messy bun en een crossbody bag. Ready for a summer evening! Hebben jullie al t-shirt jurken gescoord?

Share:

3 Reacties

  1. mouniramansour
    juli 28, 2017 / 8:37 pm

    Ik vind de : I had nothing to wear shirt echt heel leuk, vooral die kleur! Need that met een paar hoge boots. Leuke blog overigens!

  2. december 16, 2017 / 6:02 pm

    Er staan wel een aantal leuke bij in je blog. Ik vind ze ideaal om te dragen.

Geef een reactie! <3