Fila Disruptor

fila disruptor 2
fila disruptor 2

We kennen ze ondertussen allemaal wel: de “Dad sneakers”. Ja, deze droeg papa als hij de auto ging wassen, ging hardlopen, het gras aan het maaien was of samen met jou de boodschappen ging doen. De grote sportschoen die eerst als lomp gezien werd, is nu dé trend van 2018. Mijn favoriete dad sneaker is de Fila Disruptor 2!

“Deze sneaker hoort in je kledingkast”

Ja, als je het mij vraagt is dit een sneaker die je moet hebben. Net zoals een zwarte skinny jeans, een denim jacket of een wit t-shirt. Goede basics maken je kledingkast. Met goede basics kun je heel het jaar door combineren, en deze gaan nooit uit de mode. Oké, misschien dragen we deze schoenen niet meer over 2 jaar. Maar wedden dat deze trend nog 5 keer in ons leven terugkomt? Het is een ideale schoen om met je gehele garderobe door te combineren. De Fila Disruptor 2 kun je dragen met een mom jeans, een pantalon of natuurlijk een sportieve broek. Ze lopen trouwens ook als wolkjes.

Ik weet nog dat Fila vroeger de grotere merken absoluut niet bijhield. Merken als Nike en Adidas waren koplopers, Fila schoenen droeg je echt alleen voor de gymles. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen, en heeft Fila een grote come-back gemaakt. Ze zijn niet meer weg te denken in het straatbeeld van nu. Populair bij influencers, jonge hipsters en de echte fashion liefhebbers. Deze schoenen zijn lomp, grof en I love it.

“Maar hoe houd je de Fila Disruptor 2 sneakers schoon?”

De witheid van deze sneaker die bijna pijn aan je ogen doet, hoe houd je die nou wit? Ik ben zelf een echte liefhebber van witte sneakers (uh, ik heb bijna alleen maar witte sneakers), en ik probeer hier altijd zo zuinig mogelijk op te zijn. Ik draag ze naar werk, door wind en weer. Hierdoor heb ik vele witte sneakers verloren, maar gelukkig heb ik nu een trucje om ze mooi wit te houden. Hier een aantal tips:

– maak de sneakers elke dag wanneer je ze hebt gedragen schoon. Dit kost misschien 5 minuten van je tijd, maar dit is het helemaal waard. Zelf doe ik dit gewoon met make-up doekjes. Ik pak vaak de zool ook nog mee. Let wel op met bepaalde materialen, deze zouden kunnen verkleuren.

– spray de schoenen in! Iedereen kent het wel, je koopt een spray bij je nieuwe sneakers en sprayt ze één keer in. Daarna vergeet je het, heb je geen tijd of zijn ze al vies. Spray ze (na het schoonmaken) 1 keer in de week of 2 weken in. Zelf gebruik ik graag de sprays van Jason Markk of Crep Protect.

– gebruik professionele schoenenreiniger. Bepaalde vlekken krijg je er niet met make-up doekjes uit. Gebruik dan speciale reiniger die voor schoenen is bedoeld, zelf gebruik ik deze ook van Jason Markk. Als je je schoenen netjes bijhoud dan worden ze hiermee weer zo wit als sneeuw!

– last but not least: draag ze vooral niet in de regen. Helaas is Nederland onvoorspelbaar, dus ik begrijp het als je net zoals ik je witte sneakers gewoon draagt in een plensbui.

Wat vind jij van de Fila Disruptor 2 sneakers?

fila sneakers

Share:

Geef een reactie! <3